Ve středu nás opět čeká pěší výlet. Tentokrát vycházíme přímo z Pozděchova po modré turistické značce na nedalekou rozhlednu Vartovna. Ta je necelé čtyři roky stará a umožňuje nádherné výhledy na všechny strany. Když se dostatečně rozhlédneme, vracíme se zpět nejdříve po modré až k rozcestí Vrchy, odkud nás dále vede zelená a z Tanečnice žlutá.

Poslední výlet nás čeká v sobotu a vydáváme se opět na kolo. Vyjíždíme z obce Horní Lideč do Lačnova, odkud stoupáme na konec obce, kde se napojíme na žlutou turistickou značku. Ta nás vede lesem postupně kolem Dolních a Horních lačnovských skal až na rozcestí Láz. Z něj sjíždíme k Čertovým skalám v Lidečku. Po krátkém odpočinku vyrážíme po cyklotrase č. 6117 vzhůru do Pulčína a pokračujeme směrem k sedlu Radošov. Před ním odbočujeme do Valašské Senice, v Chladné studánce doplňujeme tekutiny a vyjíždíme k vrcholu Kyčera, u něhož se napojíme na modrou turistickou značku. Přes Surový vrch s kaplí sv. Huberta sjíždíme do Francovy Lhoty. Z ní si uděláme odbočku na nedaleký Čubův kopec, kde se nachází dřevěná rozhledna. Poté se vracíme přes Francovu Lhotu zpět do Horní Lidče.

V neděli při cestě domů se ještě zastavíme ve Zlíně, kde se vyvezeme rychlovýtahem do 16. patra tzv. Baťova mrakodrapu. Dříve tato budova č. 21 patřila podniku Svit, nyní zde sídlí krajský a finanční úřad. Ve zmíněném posledním patře se nachází kavárna a rovněž terasa poskytující výhledy na Zlín i okolí.

 

Vrchy – Pozděchov

 

Výhled z rozhledny Vartovna na Liptál

 

Rozhledna Vartovna

 

Rozhledna Vartovna

 

Prostřední lačnovský rybník

 

Horní lačnovské skály

 

Čertovy skály – Lidečko

 

Pulčínské skály

 

Kaple sv. Huberta – Valašská Senice

 

Výhled ze Surového vrchu směrem na Slovensko

 

Výhled z rozhledny Čubův kopec na hlavní hřeben Javorníků

 

Rozhledna Čubův kopec

 

Zlín (vlevo část bývalého Svitu, vzadu sídliště Jižní Svahy, uprostřed Baťova třída, vpravo obchodní dům atd.)

 

Výškový profil trasy – středa

 

Výškový profil trasy – sobota